- Autor: Naliaaa
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun hlíva ústřičná | 50 |
lahůdkové droždí | 10 |
Eidam 20% | 100 |
Paprika červená | 150 |
Cuketa | 150 |
Česnek | 5 |
Olej olivový | 5 |
Rajský protlak | 50 |
Polenta kukuřičná instantní (v suchém stavu) | 80 |
Šmakoun hlíva ústřičná | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kdo chce chilli, bazalka, oregano, polévkové koření (použila jsem směs se sníženým obsahem soli, pouze bylinky, česnek a zelenina)
Energetická hodnota celkem: 3324 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Dáme si vařit hrneček a půl vody. Až voda zane vřít, pomalu do ní (za stálého míchání - ať nedojde k hrudkám) vsypeme půl hrnku polenty. Povaříme přibližně 3 minuty a v tom čase přidáme lahůdkové droždí a sůl. Kaši vylijeme na plech s pečícím papírem a lžící/lopatkou rozetřeme. Připravíme si z rajčatového protlaku, olivového oleje, česneku, bazalky a oregana salsu na pizzu, kterou rozetřeme po celém povrchu. (Pro pomalejší verzi lze protlak připravit ze spařených, oloupaných a rozmixovaných rajčat.) Nakonec obložíme celé cuketou, posypeme paprikou a rozdrobeným Šmakounem, posypeme polévkovým nebo jiným kořením a poklademe plátkovým (strouhaným) sýrem, nějlépe nízkotučným. Vše dáme upéci do rozehřáté trouby na 190C na přibližně 25 minut. Pizzu nechte chvíli vychladnout, aby se nerozpadala.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.